Tips voor je vakantie in Griekenland!

4 december 2019 | Tips | redactie

Griekenland, je bezoekje zeker waard!

Griekenland, een land met veel historische bezienswaardigheden en prachtige flora en fauna. Een land dat uw bezoekje absoluut waard is. In dit artikel vind je bezienswaardigheden en tips voor een goedkope vakantie Griekenland.

 Athene, cultureel centrum van Griekenland

Athene is een absolute aanrader, al helemaal wanneer je van historie houdt. In het culturele centrum van Griekenland vind je de eeuwenoude Areopagus, de plek waar eeuwen geleden recht gesproken werd. Ook de resten van de oude Akropolis, een tempel uit de 5e eeuw voor Christus zijn nog te bezichtigen. Bij een bezoek aan Athene, waant u zich echt 2000 jaar terug in de tijd. Deze stad staat gelukkig niet bekend als een dure stad en sommige bezienswaardigheden kunt u gratis bezoeken. Het is slim om bezoekjes aan bezienswaardigheden van te voren al te reserveren. Op deze manier vermijdt je lange rijen en kun je zo veel mogelijk zien van dit prachtige land.

 Eilandhoppen

Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden met hun parelwitte stranden. Wie heeft nu nog nooit foto’s gezien van de witte huisjes op het idyllische Santorini? Zakynthos en Corfu met hun witte stranden, omringd door helderblauw water, bieden je de perfecte mogelijkheid om te gaan snorkelen en zwemmen. Om zo veel mogelijk te zien van de schoonheid die de Griekse eilanden biedt, is eilandhoppen zeer aan te bevelen. Van eiland naar eiland wordt je vervoerd met een veerboot. Tip: een langzame veerboot is vaak een stuk goedkoper dan een snelle veerboot en je kunt ook nog eens langer genieten van een bootreis in de altijd schijnende Griekse zon! Deze goedkopere boot komt vaak niet eens veel later aan dan de duurdere, snellere boot.

 Lokale restaurantjes

Vaak kost eten in lokale restaurantjes veel minder geld dan eten met uitzicht op een mooi monument. Daarnaast is het eten in één van deze restaurants een mooie kans om in aanraking te komen met de lokale keuken en te spreken met locals. Hier kun je genieten van culinaire, verse maaltijden, bereid volgens de heerlijke Griekse keuken. Ultiem genieten, voor een leuk prijsje!

 Goedkoop een vliegticket boeken

Iets waar veel geld op te besparen valt, is je vliegticket. Wanneer je op het juiste tijdstip boekt, kun je veel geld besparen. Over het algemeen kun je het beste ruim op tijd boeken. Daarnaast scheelt het veel geld, zowel als het gaat om vliegtickets als om accommodaties, wanneer je Griekenland buiten het hoogseizoen bezoekt. Wanneer je ook op bezoek gaat, de zon schijnt toch wel.

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een goedkope vakantie in Griekenland, zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden. Het is verstandig om van te voren al uit te zoeken wat je graag wilt bezoeken. Zo kun je goed uitstippelen hoe je dit zo goedkoop mogelijk kunt doen. Wie houdt er nu niet van een budget reis langs de mooiste plekjes die onze aarde ons te bieden heeft?