3 Tips voor hoe je een sponsor evenement organiseert

4 december 2019 | Tips | redactie

Afgelopen week hebben we met ons kantoor een sponsor evenement gehouden voor een goed doel. We hebben een hardloopevenement georganiseerd, en alle opbrengsten hebben we aan een goed doel gegeven. We hebben een hartstikke leuke dag gehad en nog iets goeds gedaan ook! Het voelde echt als een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Bovendien was het ook goed voor de verbondenheid hier op kantoor: iedereen voelde zich er bij betrokken en het heeft onze team-spirit weer een boost gegeven. In deze blog vertel ik je meer over hoe we dit evenement aangepakt hebben. Wie weet kun jij met deze tips ook wel een dergelijk evenement organiseren!

Wat voor evenement wil je organiseren?

Als je een sponsor evenement wilt houden is het eerste waar je over na kunt denken het type evenement dat jij voor je ziet. Wil jij een sportief evenement organiseren, iets cultureels of bijvoorbeeld een veiling? Er is veel mogelijk dus bedenkt wat jou het leukst lijkt. Bedenk ook wat je beoogde deelnemers het leukst zouden vinden. Bij ons op kantoor zijn veel mensen sportief aangelegd en we hebben zelfs een hardloopclubje, dus zo was de keuze snel gemaakt.

Welk goed doel wil je steunen?

Je kunt met een sponsor evenement veel geld op halen, en het is goed om na te denken aan welk doel je dit wilt geven. Dit kan van alles zijn, kies een doel wat bij jouzelf of je visies past. Probeer van te voren duidelijk te krijgen wat het goede doel met jullie geld gaat doen en communiceer dit naar je deelnemers. Zo weten zij waar ze het voor doen en dit kan erg motiverend werken. Overleg ook met het goede doel, misschien hebben zij nog tips of ideeën waar je wat aan hebt. Misschien wil er wel iemand van het goede doel aanwezig zijn om te helpen bij je evenement.

Organisatie op de dag zelf

Bedenk goed hoe je op de dag van het evenement alles soepel kunt laten verlopen. Wat heb je nodig, en wat gaat er in welke volgorde gebeuren? Zorg dat je hier op tijd inzicht in hebt en niet last-minute nog veel moet regelen. Voor ons evenement kwam het vooral aan op praktische zaken zoals startnummers, een start en finish en bewegwijzering onderweg. Dit hebben we kunnen regelen met een paar ondernemers uit de buurt.  En we wilden voor alle deelnemers een leuk aandenken aan deze dag regelen. Toen kwam iemand met het idee om een tshirt bedrukken bij tshirtdeal.nl. We drukten de datum en het goede doel erop en het zag er erg gaaf uit. Veel mensen deden dit shirt zelfs al aan tijdens het hardlopen.

Al met al was ons evenement een erg groot succes. Er liggen zelfs al plannen om dit volgend jaar nog een keer over te doen!