Hippe oplossingen om je huis groter te laten lijken

4 december 2019 | Tips | redactie

heerlijk huisje, maar is het wel een beetje krapjes? Aan de grootte verander je natuurlijk niks. Tenzij je besluit te verhuizen. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om je huis er minder klein uit te laten zien. Dit zal in ieder geval het idee geven dat het ruimer is en zo ook dat benauwende en krappe gevoel wegnemen. Lees hier de simpele dingen die je kunt doen om je huis er ruim uit te laten zien.

Spiegels ophangen

Een oplossing om je huis er ruimer uit te laten zien, is het ophangen van spiegels. Ja, zo simpel is het echt. Een spiegel reflecteert een deel van de ruimte van je huis. Dit creëert het effect dat je huis als het ware verlengd is. Zo lijkt het een stuk groter. Hang bijvoorbeeld een spiegel tegen de achterwand van de woonkamer of slaapkamer. Deze kamers lijken dan twee keer zo groot! Ook spiegels aan het plafond kunnen deze illusie veroorzaken. Het plafond lijkt dan iets hoger, waardoor je je woonkamer groter kunt laten lijken. Probeer gewoon eens een paar plekken voor je nieuwe spiegel uit en zie wat het beste past bij jouw huis.

Licht zonder lampen

Verlichting kan al heel veel doen voor een woning. Bij slechte verlichting kan een woonkamer al meteen een stuk kleiner en meer benauwd voelen. En wat bedoel ik nou met licht zonder lampen? Lampen zijn vaak erg groot en nemen plek in beslag. Of dit nou aan het plafond, aan de muur of ergens in de hoek van de kamer is. Waarom zou je ruimte opofferen voor een lamp als je ook op een andere manier een lichte woning kunt creëren? Een manier om dit te doen is door veel ramen te plaatsen. Dit laat veel natuurlijk licht naar binnen. Maar om nou allemaal nieuwe ramen te laten plaatsen is wel een beetje een duur grapje. Je kunt ook gaan voor lampen die in de muur of het plafond verwerkt kunnen worden. Dit worden led downlights genoemd. Dit zijn lampen die in het plafond kunnen en dus geen ruimte in beslag nemen. Dit laat je woonkamer er niet alleen ruimer uitzien, maar het staat ook nog eens enorm sjiek. Een led downlight kopen doe je gewoon online. Als je niet zo handig bent moet je dan misschien wel even iemand inschakelen om je te helpen met installeren.