Jouw online business opstarten met deze tips

4 december 2019 | Tips | redactie

Online bedrijven zijn er tegenwoordig in allerlei soorten. Van dropshipping bedrijven tot aan affiliate websites tot aan webshops. Welke online business jouw voorkeur ook geniet, bij deze een aantal nuttige tips die jou kan helpen om met jouw online bedrijf verder te groeien!

Gebruik gegevens om uw inventaris te informeren

Wees kieskeurig over de producten die je aan jouw winkel toevoegt. Voeg niet alleen producten toe omdat ze er mooi uitzien en die jij zelf het meest leuk vindt. Kijk naar de gegevens – krijgen deze producten verkoop en positieve feedback? Controleer bij het evalueren van producten van uw leverancier het ordervolume, beoordelingen en klantfoto’s en verkopersbeoordelingen om er zeker van te zijn dat u samenwerkt met een betrouwbare leverancier.

Kies het juiste koeriers- of postbedrijf

Als je een dropshipping bedrijf runt kun je producten sorteren op basis van verzending wanneer je samenwerkt met het juiste koeriers- of postbedrijf. Aangezien verzendingen via een professioneel koeriers- of postbedrijf over het algemeen snel betaalbare verzendmethodes bieden, kun je zorgen voor een snelle levering aan klanten zonder dat je hier zelf extra kosten voor maakt.

De juiste koerier of leverancier omtrent de verzending van jouw (dropshipping) producten vinden, zorgt er ook voor dat jouw producten veilig en professioneel aankomen bij jouw klanten. Bij breekbare producten of grote leveringen is het belangrijk dat de verpakkingen stevig zijn, er gebruik wordt gemaakt van bubbeltjesplastic en tape, en er bijvoorbeeld ook professioneel ogende labels aan te pas komen.

Wees dagelijks actief

Zelfs wanneer je een bedrijf runt waarbij veel processen zijn geautomatiseerd zoals bijvoorbeeld bij dropshipping, het is en blijft geen volledig geautomatiseerd bedrijf en er is geen succes van de ene dag op de andere. Hoewel je waarschijnlijk geen 8 uur per dag nodig hebt, moet je wel elke dag minstens een uur besteden om je winkel te laten groeien. Elke dag moet je bestellingen verwerken, snel reageren op vragen van klanten, verkeer genereren en in het algemeen gewoon controleren of alles soepel verloopt.

Dit is geen scenario van ‘bouwen en ze zullen komen’ en er moet elke keer weer worden gewerkt, dag in dag uit, om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed blijft draaien.